HTML

Szösszenetek

Friss topikok

  • huKKK: Kár azért a pasiért aki nem elég motoros. (2014.12.24. 10:58) Motorosan
  • D-mon: Imádtam azt a délutánt...és most imádtam újra átélni azt a harsogó izgalmat, ragyogást, amit vissz... (2014.02.28. 20:51) Vulkánkitörés az Ezüst tó mélyén
  • D-mon: Szuper!!!!! A Télapó, Klári és Te is. Szerintem még reménykedsz is,hogy mégiscsak van Télapóóóóóó,... (2013.12.04. 20:19) Hófútta vendég
  • Kismarcsi: Végre! Most legalább elhiszik, hogy teljesen jogosan vagyok ennyire büszke rád! 100 éves korodig t... (2013.09.24. 20:27) Interjú a Démonnal
  • Kismarcsi: Szétszakadt a szívem ezerfelé, miközben olvastam...Elősétáltak emlékeimből az elbúcsúztatott cicái... (2013.09.11. 19:49) Dr. Bubó megszán

Címkék

Farkatlan majmok, mandulátlan gyerekek

2013.06.16. 20:27 D-mon

angry birds.jpg

Nénikei felelősségem teljes tudatában derékban enyhén bedőlök, tenyerem nyújtom, kérem a bizonyítványt. Dórika bólint, gomb szemével anyját keresi, ki már hozza is a doksit.

"Na, én még meg sem néztem!"

"Hogyhogy?"

"Hát, volt mostanában fontosabb dolgunk is."

No igen, a tegnapi orrmandula műtét kétségtelen jó eséllyel pályázott a hét eseménye plecsnire. Tesó meséli, hogy műtét előtt Dórikát legálisan behallóztatták, mire a sárga pizsis füvesgyerek ráérős elgondolkodásba kezdett, majd megvilágosodott, miszerint: "Anya, neked 4 szemed van!" Az orvos bólint, remekül szuperálnak a szerek, tolhatjátok. Anyja és nagynénje online telefonos kapcsolatban parázzák végig a 10 percet. Attól eltekintve, hogy a kórházban törik egy cső, pisilési lehetőség evégett ohne, illetve gyakorlatilag a párnahuzatra direktben málik a fal, a komplikációnak szerencsére nem pont arra akadt dolga, így szombaton már csengetek is be a kertkapun, hónaljig játékban-csokiban-rószaszínben látogatóba érkezem. Dórika várakozásaimmal ellentétben nem ágyban, senem pizsiben, senem lábadozva fogad, hanem nagyon is talpon, csattogós papucsban, mosolygósan, gyógyultan. Annyit azért még a lelkére kötöttek, hogy a repülőket ne nézegesse mostanság az égbolton, meg még egy rakás szabályt tartson be, lesz szíves, és a kis páciens maximálisan együttműködik. A SPARban lőtt ajándékomnak nagyon megörül, főleg, mivel már a borító arra buzdít, hogy: "építs saját állatkertet"! Furfangos egy könyvecske ez. A kartonból ki kell pattintani a vagányul megdizájnolt állatokat, lombokat, fatörzseket, jégbarlangokat, kerítéseket, és addig kell hajtogatni, hogy a mellékelt ábrához legalább nyomokban hasonlítson. Dórika nekiesik, mint tót az anyjának, én meg bújom a bizit. Minden nagyon példás meg jeles meg jó, de hát ugye a vérem csak talált a szervezetében egy mellékeret, mivel a matek...hát az bizony: ejjj. Hátralapozok. Eleve nem teljesen indokolt számomra, hogy az első-második-harmadik osztály pusztán egy betétlapon szerepel a kiskönyvben, nagy esélyt adva így a szülőknek, hogy azon mód e lapokat elhagyják. Elsőben még szövegesen értékelték, ahol azt olvasom: "...nehezen érti meg a szöveges feladatokat...nehezen látja meg a matematikai összefüggéseket." Mondom tesónak, hogy ezt mintha rólam írták volna, s nem kecsegtetem, hogy jóttányit is változni fog az affinitás. Na, mi a szösz, "a geometriai ábrákat felismeri", ami jó, mivel én azt sem mindéééjjjg.

Fel vagyok szólítva, hogy segítsek kipattintgatni a kismajmokat a kartonból, közben anya már szerkeszti a fatörzset, s rá a lombot. Dórika reklamál.

"Ildike, ne tépd le a majom farkát!"

Oooops, az tényleg bent ragadt, nem baj, majd a következő...ollé, ennek meg a lábfejét szakajtottam le, (Ildikeeee, neee, szakad a majooom!) amannak meg a combja maradt le.

"Ó, Ildike, mi lett a majmokkal?!"

"Nem baj, a lényeg megvan, aggassuk rá a koronára, ha anya végre össze tudja r..."

Egy tökéletesen összeszerelt, széltől szinte hajladozó, lombos fa úszik be jobbról a látóterembe, anya már rég s szépen csendben összegyúrta a fát.

"Ezt elég fa**án összeraktad...na figyejjjjé, mert most jön egy jégbarlang, na az kifog majd rajtad."

Tesó babrálni kezdi, és mire körbevágjuk neki az alaprajzot, hogy boldoguljon, már korcsolyáznak is rajta a jeges mackók.

"Nem mondom, elég gyors vagy."

"De hát ez csak geometria."

"Jó, de mi alig ismerjük fel a geometriai formákat. Papírunk van róla-" lebegtetem a bizit.

Dórika úgy dönt, holnapra is hagy feladatot az aznap soros látogató Sanyi papának, én meg sunnyogok egy sort, hogy ő ennek bizonyára rendkívüli mód fog örülni.

komment

Címkék: Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://d-mon.blog.hu/api/trackback/id/tr365364197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása