HTML

Szösszenetek

Friss topikok

  • huKKK: Kár azért a pasiért aki nem elég motoros. (2014.12.24. 10:58) Motorosan
  • D-mon: Imádtam azt a délutánt...és most imádtam újra átélni azt a harsogó izgalmat, ragyogást, amit vissz... (2014.02.28. 20:51) Vulkánkitörés az Ezüst tó mélyén
  • D-mon: Szuper!!!!! A Télapó, Klári és Te is. Szerintem még reménykedsz is,hogy mégiscsak van Télapóóóóóó,... (2013.12.04. 20:19) Hófútta vendég
  • Kismarcsi: Végre! Most legalább elhiszik, hogy teljesen jogosan vagyok ennyire büszke rád! 100 éves korodig t... (2013.09.24. 20:27) Interjú a Démonnal
  • Kismarcsi: Szétszakadt a szívem ezerfelé, miközben olvastam...Elősétáltak emlékeimből az elbúcsúztatott cicái... (2013.09.11. 19:49) Dr. Bubó megszán

Címkék

Hófútta vendég

2013.12.04. 14:36 D-mon

11-1409.jpgMióta itt dolgozom, és egy alkalommal nyeretlen kétéves – vagy, ahogy Blansi barátnőm szokta volt emlegetni „bloody amateur” - módon Klárival egyhangúlag beeresztettünk a bérleménybe egy Gyilkos elmékből ide tévedt mélaszájú epizódszereplőt, akit aztán narancssárga nyeles papírvágó ollóval vezényelve kergettünk kisvártatva kifelé, más említésre méltó esemény nem történt. Ha a járatlan látogató véletlen fel is fedezi, és rá is talál tenyerelni a csengőre, elébb jól megvizslatjuk az üvegfalon át, majd döntünk sorsáról.

A minap késő délután felordít a csengő. Klári nyomja a gombot, mire az ajtószárny mögül begurul egy dércsípte, hordóhasú nagyapó. Bajuszkája alól huncutul s nagy titkokat sejtetve bazsalyog, s girbegurba léptekkel Klári elé settenkedik. Milka irtásom martalékaiból felpislantva már látom is a mesebeli kerekerdő szélét, ott a mézeskalács kalyibát, a vasorrú bábát, a megannyi csörgős sipkás, térdzoknis manót, kik az apó térde között kergetőznek. Kolléganőm bátorítóan mosolyog, egy életem, egy halálom, adja hát elő, öregapám, mi járatban fútta ide a szél.

Hósziporkákat várva hegyezem a fülem a sarokból. S szó mi szó, Szabó Gyula bácsi sem penderíthette volna találóbban oda elénk a mondandót, mint nagyapó.

„Kérem tisztelettel (…itt lopva körbe pillant, nehogy illetéktelen fülekbe jusson az infó…) én volnék majd itt (…hatásszünet…közel hajol…) a Mikulás.”

Ezzel felegyenesedik, és széles megelégedéssel várja az AHÁ élményt. Hát az elmarad.

Klárit azonnal Arany Medve díjra terjesztem elő, színészi játéka parádés, arcizma sem rándul, míg szégyenszemre jómagam bicskapózban, s tejcsokitól fuldokolva eltűnök a balfenéken. Klári, mint Tündérország királynéja, megértő mosollyal simogatja buksin a nagyapót.

„Biztos hozzánk tetszett jönni?”

Nagyapó reszketeg kezét csuklóig bekecsébe süllyeszti, s onnan egy méregzöld, hártyahalvány  nejlonszatyrot varázsol elő. A sarokról recegve figyelem az eseményeket.

„Fel van nekem ide írva a név, csókolomegyperc…valami embetűs…”

„Sajnos mi nem tudunk Mikulásról. Meg tetszik tudni mutatni a papírt?”

A Mikuláspozícióra érkezett jelölt jóságos arccal elnézi, ahogy Klári nyomoz, telefonál, felderít s irányt mutat. Kiderül hát, hogy ez bizony nem az az emelet. Nem az a cég. De örülünk, az épület stimmt.

Nagyapó hoppon maradása apropóján tubarózsa színre vált, vissza gyürkéli a szatyorkát, s Jumurdzsák mód hajbókolva kihátrál. Mielőtt átlépné a küszöböt, még megörvendeztet bennünket egy heherével.

„Tetszik látni, kérem, rénszarvasok ide vagy oda, jól eltévedtem.”

S ezzel beveszi magát a liftbe.

Átnyújtom Klárinak az évszázad arcizmáért járó Arany Medvét, s felkapok egy tollat. Gyorsan, csak a Schlagwortokat, nehogy feledésbe merüljön a történet, melyben Télapó eltéved, de egy igen kedves leányka nagy leleménnyel megmenti a munkavállaló gyerekek Karácsonyát.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://d-mon.blog.hu/api/trackback/id/tr805675492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása